O nama

Ivan MerzU Splitu je 1. rujna 2006. na osnivačkoj skupštini ustanovljena humanitarna udruga Ivan Merz a 21. rujna je upisana u Registar udruga RH. Dan nakon toga dio članova i vodstvo udruge hodočastilo je na grob Ivana Merza, želeći na početku djelovanja zamoliti za zagovor blaženika čije ime s ponosom nosi. Ciljevi udruge prema usvojenom statutu su promicanje humanitarnog djelovanja, promicanje i očuvanje kulturnih i društvenih vrednota i religijske kulture - svih onih vrednota za koje se zalagao i blaženi Ivan Merz.

Humanitarna udruga Ivan Merz započela je odmah s aktivnim djelovanjem - raspisali smo natječaj za stipendije uspješnim studentima i srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja. Zahvaljujući našim podupirateljima danas pomažemo mnogima.

U prvih deset godina našeg djelovanja podijelili smo 1347 stipendija. Kad tome pridodamo i stipendiste u ovoj, jedanaestoj godini (55 stipendija u RH te 100 stipendija u Kongu u Africi), to je ukupno 1502 stipendije.