Vaša pisma

...uvijek sam se bojala, brinula kako dalje, a sada imam neku sigurnost, jer znam da mi vi pomažete. Zahvaljujući tome, prvi put nakon dugo vremena osjećam da mi život "otvara mnoga vrata". Ne mogu reći da sam se u potpunosti opustila što se tiče nekih pitanja, ali na dobrom sam putu. Nekad kad mi se nakupi puno toga znam otići do katedrale s mišlju da molim za sebe, da mi bude lakše u životu, no kad uđem kroz vrata katedrale, čudno je to, ta misao nestane i zateknem se kako molim i palim svijeću za drugu Božju djecu, da i njima pomognu dobri ljudi, baš kao što ste vi u Udruzi Ivan Merz pomogli meni. Hvala vam što postojite za nas potrebite!

Lijep pozdrav!

Vaša stipendistica M. J.

Humanitarna udruga Ivan Merz za pomoć u školovanju hrvatske mladeži hvale je vrijedna ideja i izvrsno odabrana akcija. Hvala Bogu da su hrvatski katolici smogli snage pokrenuti akciju za hrvatske đake i studente slabijeg materijalnog stanja.Bog blagoslovio inicijatore, osnivače i dobrotvore!

Internet stranice Humanitarne udruge Ivan Merz vrlo su lijepo i jednostavno zamišljene i ostvarene s puno dizajnerskog ukusa. Stranice su pregledne, informativne i nisu opterećene nepotrebnim. Mogu poslužiti kao izvrstan primjer dobrog i ukusnog internetskog humanog glasila. Sigurno će izvrsno služiti svojoj osnovnoj namjeni.

Želim puno uspjeha u budućem humanitarnom radu.

Hvaljen Isus, Marija i Josip (zaštitnik hrvatske domovine od 1687.g.)!

Damir Borovčak

Poštovani g. Radalj,

Evo i pismeno Vam čestitam na krasnoj inicijativi uz koju se veže ime našeg Blaženika u čijem duhu je svakako jedna takva ideja i inicijativa.Rekao mi je svojedobno kard. Šeper kako je bl. Merz njemu kao srednjoškolcu bio našao i osigurao stipendiju za studij filozofije u Parizu nakon mature, no onda se mladi Šeper odlučio za teologiju.

Nego velikog odjeka je našao Vaš oglas. Sigurno ćete primiti dosta molbi. Ali bih Vam preporučio da što prije pođete u akciju dobrotvorima koji će financirati Vaše stipendiste.

Javite nam što prije detalje o akciji da možemo staviti na web stranicu postulature malo potpuniju vijest.

Pozdrav i puno pomoći našeg bl. Ivana u ovome plemenitom poslu!

Božidar Nagy

Poštovani!

Hvala Vam u moje ime i ime moje obitelji na dodjeli stipendije.Pošto sam prošli tjedan saznao da mi je dodjeljena još jedna stipendija, smatram da prihvaćanje i ove Vaše ne bi bilo moralno.

Stoga Vam se još jednom od srca zahvaljujem i ovaj novčani iznos prepuštam nekom kome će isto tako dobro doći.

Sa štovanjem,

Ivan Kamber

Poštovani,

čestitam na ovom pothvatu i želim Vam Božji blagoslov i uspjeh u nakanama. Potrebnih je puno i nadam se da ćemo moći pomoći baš najpotrebnijima.

Htjeli bismo, supruga i ja pomoći s mjesečno 450 kuna. Dakle, mogli biste stipendirati još jednog studenta.Neka Bog oplodi naša nastojanja i dovede ih pravom i najdubljem cilju.

Pozdrav!

Nikola Jelovac