Susret stipendista u Zagrebu

2008-12-13

Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu u subotu 13. prosinca susreli smo se sa našim zagrebačkim stipendistima. Na susret je došlo 25-oro stipendista koji žive i školuju se u Zagrebu, a neki od njih došli su u pratnji roditelja što nas je jako obradovalo. Druženje je započelo svečanim misnim slavljem u kapeli Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici a iz Rima je za ovu prilgodu došao i p. Božidar Nagy, postulator kauze i veliki prijatelj naše Udruge koji nam je u propovijedi još jednom otkrio snagu i veličinu blaženog Ivana Merza govoreći o njegovu životu i radu s mladima svoga vremena.

Našem susretu pridružio se pjesmom najpoznatiji kantautor duhovnih pjesama Luka Balvan koji je posebno oduševio stipendiste kada ih je pozvao da zajedno s njim otpjevaju pjesmu „Plamen za visinama“ koju je uglazbio na riječi našega blaženika.

Ugodno, neposredno i spontano druženje nastavili smo u prostorijama Bazilike gdje je Ivan Merz održavao susrete s članovima Orlovske organizacije koju je i utemeljio. Dobrom ugođaju i programu koji je potrajao znatno duže od planiranog doprinjeli su stipendisti kroz pjesmu i glazbu u kojoj su pokazali svoje talente. Ovo je bio prvi ovakav susret u Zagrebu, a stipendisti su zdušno pozdravili inicijativu da se na ovakav češće susrećemo i sa stipendistima iz drugih krajeva Hrvatske. Susret smo završili zajedničkom molitvom na grobu blaženog Ivana Merza gdje smo položili cvijeće.