Započele i prve repeticije u prostorijama Udruge Ivan Merz

2009-02-19

Namjera naše udruge da pored podjele stipendija započne i sa pružanjem besplatnih repeticija našim stipendistima je i ostvarena. Želimo pomoći našim stipendistima u postizanju boljega uspjeha i boljih ocjena. Naša stipendistica Katarina Ravlić, studentica III. godine PMF-a u Splitu ponudila je mlađim stipendistima svoju pomoć iz matematike i fizike. Damjana, učenica I god. Prve gimnazije u Splitu prihvatila je poziv jer je željela povisiti svoje ocjene iz tih predmeta.

Dogovorile su susret u prostorijama naše Udruge i prve repeticije su krenule. I ono što posebno veseli je da su Katarina i Damjana dogovorile svoje buduće druženje i to bez matematike i fizike. Nadamo se da je ova vijest obradovala mnoge pa pozivamo sve naše stipendiste ukoliko trebaju malu pomoć ili možda žele pružiti drugome pomoć kod učenja da nam se obrate. Pokušat ćemo pomoći i posredovati jer prostorije udruge Ivana Merza će tako još više poslužiti svojoj svrsi. Radujemo se vašem dolasku i uspjehu.

Vijest koja nas je ugodno iznenadila i obradovala: na 77. sjednici Županijskog poglavarstva koja je održana 26. ožujka 2009. godine odlučeno je da se dodjeli Povelja Splitsko - dalmatinske županije "Humanitarnoj Udruzi Ivan Merz, za poseban doprinos u stipendiranju učenka i studenata slabijeg imovinskog stanja". Povelju je uručio župan splitsko dalmatinski Ante Sanader na svečanoj proslavi Dana županije 14. travnja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. U obrazloženju stoji kako je Udruga Ivan Merz ove akademske godine podijelila 118 stipendija i time se svrstala na sam vrh po dodjeljivanju stipendija. Povelju je u ime Udruge primila gđa Vesna Prlenda, jedna od njezinih prvih članica. Ova Povelja je ujedno priznanje i svim podupirateljima bez kojih Udruga ne bi mogla ovako uspješno djelovati na dobro hrvatske mladeži a sve po nadahnuću bl. Ivana Merza i uz pomoć njegova nebeskog zagovora.

Primanjem ove Povelje udruga Ivan Merz se našla u izabranom društvu zaslužnih pojedinaca i udruga Splitsko dalmatinske županije.