Povelja Splitsko-dalmatinske županije uručena Udruzi Ivan Merz

2009-04-14

Vijest koja nas je ugodno iznenadila i obradovala: na 77. sjednici Županijskog poglavarstva koja je održana 26. ožujka 2009. godine odlučeno je da se dodjeli Povelja Splitsko - dalmatinske županije "Humanitarnoj Udruzi Ivan Merz, za poseban doprinos u stipendiranju učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja".

Povelju je uručio župan splitsko dalmatinski Ante Sanader na svečanoj proslavi Dana županije 14. travnja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. U obrazloženju stoji kako je Udruga Ivan Merz ove akademske godine podijelila 118 stipendija i time se svrstala na sam vrh po dodjeljivanju stipendija.

Povelju je u ime Udruge primila gđa Vesna Prlenda, jedna od njezinih prvih članica. Ova Povelja je ujedno priznanje i svim podupirateljima bez kojih Udruga ne bi mogla ovako uspješno djelovati na dobro hrvatske mladeži a sve po nadahnuću bl. Ivana Merza i uz pomoć njegova nebeskog zagovora. Primanjem ove Povelje udruga Ivan Merz se našla u izabranom društvu zaslužnih pojedinaca i udruga Splitsko dalmatinske županije.