Udruga Ivan Merz na susretu Hrvatske katoličke mladeži u BiH i u Zagrebu na grobu bl. Merza

2009-05-09

slikaRadosno smo krenuli da u zajedništvu s ostalim mladima Splitsko makarske nadbiskupije i s mladima katolicima cijele Hrvatske i BiH stanemo pod geslo ovogodišnjeg susreta «Korake nam upravljaj putovima mira i dobra, Kriste «. Bilo je to predivno iskustvo. Osjetili smo snagu zajedništva i jedinstva kroz druženje, pjesmu, izmjenu iskustva i nova prijateljstva.

Drugi dan susreta 10.svibnja bio je ujedno i dan kada naša Crkva, naša Udruga i svi štovatelji blaženog Ivana Merza obilježavaju dan njegova preminuća. Članovi naše Udruge taj dan obilježili su odlaskom u Banja Luku, rodni grad blaženog Ivana Merza. Tu smo sudjelovali na euharistijskom slavlju u katedrali sv. Bonaventure u Banja Luci koje je uz biskupa Franju Komaricu predvodio zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. U katedrali se nalazi i lijes u kojemu je prvotno bio pokopan naš blaženik. Pomolili smo se i ponovno zamolili Ivana Merza za njegov zagovor na istom tom mjestu na kojem se molio i blagopokojni papa Ivan Pavao II. prilikom boravka u Banja Luci.

Naši stipendisti u Zagrebu također su, polaganjem cvijeća na grob našega nebeskog zagovornika i zajedničkim misnim slavljem koje je u Bazilici Srca Isusova 10. svibnja predvodio p. Zdravko Knežević obilježili spomendan Ivana Merza. Tako smo u različitim gradovima bili okupljeni u sjećanju i molitvi na zaštitnika naše Udruge - blaženog Ivana Merza.