Splitski studenti stipendiraju studente slabijeg imovinskog stanja

2014-02-10

slikaStudentski katolički centar Split (SKAC-St) i humanitarna udruga Ivan Merz prikupili su donacije za godišnju stipendiju jednog studenta slabijeg imovinskog stanja. Stipendija je prikupljena 22. siječnja 2014. u prepunom amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, za vrijeme prvog Sveučilišnog foruma "U dodiru vjere i znanosti" na kojem je gost predavač bio hrvatski izumitelj i eksperimentalni fizičar svjetskoga glasa prof. dr. sc. Davor Pavuna, profesor u Lausanneu u Švicarskoj. Kolegijalnost i solidarnost splitskih studenata dala je jedno sasvim posebno svjetlo ovome akademskog događaju te se rodila ideja da i ubuduće studenti nastave s prikupljanjem sredstava za kolege studente slabijega imovinskog stanja koji su se prijavili na natječaj humanitarne udruge Ivan Merz ali se zbog velikog broja pristiglih zamolbi nalaze na listi čekanja. Stoga je vrlo izgledno da ova prva stipendija u suradnji SKAC-St i humanitarne Udruge Ivan Merz započinje niz stipendija i solidarnosti studenata studentima. Time se pokazalo da ni znanost ni vjera na Sveučilištu nisu mrtvi nego da su, riječima prof. Pavune, "akcija Božje ljubavi na djelu".