Nagrada Splitsko-dalmatinske županije Udruzi Ivan Merz za iznimne rezultate u humanitarnom djelovanju

2011-04-14

slikaUdruga Ivan Merz dobitnica je nagrade Splitsko dalmatinske županije za 2011. koja se dodjeljuje osobama i udrugama zaslužnima za promicanje humanitarnog rada. Naša udruga nagradu je dobila za "izniman doprinos stipendiranju srednjoškolaca i studenata" a uručio je predsjedniku Udruge gospodinu Miru Radalju, vijećnik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Stipe Župić na svečanoj proslavi Dana županije 14. travnja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. U obrazloženju se ističe kako je udruga Ivan Merz ove akademske godine podijelila 132 stipendije i time se svrstala na sam vrh po broju stipendija. Pored toga Udruga organizira predavanja, tribine o aktualnim temama koje zanimaju mlade. Pronalazi im posao preko Student servisa za vrijeme ljetnih parznika. Organizira zajednička druženja i nastoji mlade zainteresirati za različite korisne aktivnosti. U planu je i osnivanje biblioteke. Kod dodjeljivanja nagrade vijećnik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije g. Stipe Župić naglasio je predsjedniku udruge gospodinu Miru Radalju kako postojanje ove Udruge svjedoči da je uvijek dobro činiti dobro i da se dobro dobrim vraća. U komunikaciji Udruga – donatori – stipendisti, postoji uzajamna briga, pomoć i zahvalnost. Ovo je prilika, naglasio je g. Župić, da pomognemo i prepoznamo dobru nakanu, djelovanje i rezultate ove Udruge i da joj pomognemo u dobrome.